Afdekzeil voor het zwembad

Het aanschaffen van een Afdekzeil

Door de juiste producten aan te schaffen, kunt u levensduur van uw zwembad verlengen. Dat is uiteraard de gewenste situatie. Over het algemeen moet u voor een zwembad een investering doen. Het is prettig als u deze investering over enkele maanden uit kan spreiden, zodat u lang van uw zwembad kunt genieten. Is dat mogelijk? Welke producten kunt u hiervoor aanschaffen?


Wij kunnen u hier meerdere tips voor geven, maar de belangrijkste tip is: schaf een afdekzeil aan. Met een winterzeil bent u in staat om de levensduur van een zwembad flink te verlengen. Wilt u meer weten over het aanschaffen van een winterzeil? Dan raden we u zeker aan om dit artikel even door te nemen. In dit artikel bespreken we namelijk enkele zwaarwegende voordelen van een winterzeil. Alleen die voordelen zijn al reden genoeg om direct een winterzeil aan te schaffen.

Verlengen van de levensduur

Zoals we in de inleiding van dit artikel al zeiden, is het wenselijk dat u de levensduur van uw zwembad kunt verlengen. Het is tenslotte uitermate prettig als u vele zomers lang van uw zwembad kunt genieten. Door een winterzeil aan te schaffen, kunt u de levensduur absoluut verlengen. Het winterzeil zorgt tenslotte voor een perfecte bescherming. Het vuil kan niet meer in het zwembad terecht komen, waardoor het water niet vervuild raakt. Hierdoor raken de filters ook niet verstopt en hebben de randen ook geen last van aangekoekte vuilresten. Nee, in feite zorgt een winterzeil daar hoogstpersoonlijk voor.

Oorzaken van een vies zwembad:

  1. (Huis)dieren in het zwembad
  2. Natuur (denk aan bladeren in het zwembad)
  3. Bacteriën in de broeiende zon

 

Schoonhouden van het water

We gaven het hierboven al even aan. Een winterzeil zorgt ervoor dat het water netjes schoon blijft. Met name in de maanden waarin de bladeren van de bomen vallen, is dat uiterst prettig. Heeft u wel eens gezien wat er met een blad gebeurd als dit nat wordt? Juist, dan gaat het min of maar afbrokkelen in allemaal kleine stukjes. Als al deze kleine stukjes in uw zwembad terecht komen, draait het zandfilter overuren. Bovendien bestaat dan de kans dat het zandfilter verstopt raakt. Door een winterzeil over het zwembad heen te spannen, kunt u direct probleem echter gemakkelijk voorkomen. De bladeren vallen vanuit de boom namelijk niet in het water, maar gewoon op het winterzeil. Daar kunnen de bladeren geen schade aanrichten, dus daar liggen ze prima.

Denk aan

Stevige constructie

Als u een foto van een winterzeil ziet, valt u hoogstwaarschijnlijk direct één ding op. Het winterzeil en de bijbehorende constructie zien er bijzonder stevig uit. Dat klopt! Een winterzeil is perfect vast te zetten met behulp van handige hulpmiddelen. Als u gras rondom het zwembad heeft liggen, komen de graspinnen van pas. Bij tegels rondom het zwembad is het noodzakelijk om hier speciale bouten voor te gebruiken. Onder aan de streep is het in ieder geval zo dat de constructie van een winterzeil bijzonder stevig is. In combinatie met bovenstaande voordelen is dat ongetwijfeld voldoende reden om een winterzeil aan te schaffen!

Geef een antwoord