Hosting

Goede Hosting is een cruciaal onderdeel van je website. Wanneer je een website hebt gecreëerd is het natuurlijk belangrijk dat deze website ook online komt te staan, zodat anderen de website kunnen bezoeken. Dit online krijgen van je website wordt gerealiseerd door hosting. Er zijn echter talloze hosting aanbieders met een ongelooflijk groot verschil in de kwaliteit van de aangeboden hosting. Hoe kies je nou eigenlijk de juiste hosting provider?

Goedkope hosting

Het registreren van een domeinnaam en het aanschaffen van een hostingpakket kan op talloze websites. Zeker wanneer je voor het eerst een website hebt gemaakt zul je geneigd zijn om de meest goedkope hosting aanbieder uit te zoeken om je website online te krijgen. Vergeet echter niet dat ook bij hosting aanbieders goedkoop vaak duurkoop is. De volgende punten helpen je bij het kiezen van een goede hosting provider:

 

  • Goedkope hosting resulteert vaak in langzame websites
  • Kies een hosting pakket waarbij WordPress is inbegrepen
  • Zorg voor hosting met een SSL-certificaat.

Domeinnaam registreren

Voordat je de website online kunt zetten is het eerst zaak dat je een domeinnaam registreert. Veel hosting aanbieders bieden ook de mogelijkheid om een domeinnaam te registreren tezamen met een hosting pakket. Hiermee vang je twee vliegen in een klap, waardoor je een lange zoektocht naar de juiste website voor het vastleggen van je domein bespaart blijft.

 

Een goede domeinnaam is essentieel om optimale resultaten te behalen met je website. Om tot een goede domeinnaam te komen zul je de volgende punten in acht moeten nemen:

 

  • Bedenk een kort maar krachtige domeinnaam die goed te onthouden is
  • Gebruik woorden waarop veel gezocht wordt in Google, zodat je website beter gevonden zal worden
  • Let erop dat je domeinnaam gemakkelijk te spellen is
  • Gebruik .nl bij een Nederlandse website en .com bij een internationale website
  • Vermijd koppeltekens

Type hosting

Er zijn verschillende typen hosting die worden aangeboden, maar welk type is nou eigenlijk het beste? Eigenlijk bestaat er niet een beste type hosting. Het type hosting dat het beste is voor jouw website is afhankelijk van een aantal externe factoren. Hieronder  zullende verschillende typen besproken worden met hun voor- en nadelen:

 

Shared hosting: Deze vorm van hosting houdt in dat je de de aangeboden hosting ruimte deelt met anderen. Dit houdt in dat de capaciteit niet volledig voor jouw website wordt benut. Deze vorm van hosting is vooral aan te raden voor eenvoudige websites met niet al te veel bezoekers.

Managed vps hosting: Kiezen voor een VPS doe je als snelheid van groot belang is voor je website. Dit is bijvoorbeeld bij webshops het geval. Als de webshop niet snel is zullen bezoekers al gauw afhaken.

 

Managed WordPress hosting: Wanneer je een grote website/webshop hebt die op WordPress draait, is het kiezen voor deze vorm aan te raden. Hoewel de service niet al te goedkoop is, zullen de uit handen genomen technische activiteiten ook een hoop tijd en geld schelen.

 

Check ook https://xhosting.nl