Shopware roadmap

Op de digitale SCD van dit jaar hebben we dat al aangekondigd: Er staat een nieuwe Shopware Roadmap op stapel – en die is er nu! Wat is nieuw, wat kun je zien en wat wordt er in de toekomst toegevoegd? In deze blogpost nemen we de nieuwe roadmap onder de loep.

De oude versus de nieuwe roadmap – wat is er veranderd?
Een blik op de oude roadmap laat zien dat er veel is veranderd, zowel visueel als inhoudelijk. En wat niet zichtbaar is: Er zijn ook technische innovaties. Maar daarover later meer. De meest voor de hand liggende eerst:

Vijf maanden overzicht
In plaats van de oorspronkelijke indeling in “Huidig”, “Volgende” en “Toekomst”, ziet u nu een vijf maanden durend overzicht op de nieuwe roadmap-pagina. Het toont u de laatste maand, de huidige maand en de drie komende maanden.

oude_roadmap

Hier is een blik op de oude routekaart. Vanaf nu kunt u de nieuwe roadmap vinden op www.shopware.com onder Producten > Roadmap

Interessante feiten in de informatiebox voor elke innovatie
Net als bij de oude routekaart toont de nieuwe routekaart u ook een informatievak voor elke nieuwe functie wanneer u er met de muis overheen beweegt. Een titel en een informatietekst leggen uit waar het om gaat.

Dat is nieuw: Het informatievak bevat nu ook een tag die informatie geeft over de aansluiting. Nieuwe functies die al worden geïmplementeerd hebben ook een exacte begin- en einddatum en een voortgangsindicator in procenten. De voortgang is ook te zien aan de blauwe voortgangsbalk.

nieuwe_roadmap_information_box

Bijschrift: De informatieboxen bevatten interessante feiten over elke innovatie.

Kleurenschema zorgt voor optimale zichtbaarheid
De kleuren en de bijbehorende legenda laten u gemakkelijk en duidelijk zien, wat al in de uitvoering is.

new_roadmap_legend

Mijlpalen (releases) zijn ook gemarkeerd op de roadmap: Je kunt ze herkennen aan het paarse raketpictogram.

Nieuwe producten met een eigen roadmap
Last but not least verschilt de nieuwe roadmap-pagina van de oude omdat we nu nieuwe producten of edities laten zien. De volgende roadmaps zijn nu in één oogopslag te vinden:

Platform
Starterseditie
Professionele Editie
Ondernemingsgerichte Editie
Shopware PWA
Belangrijk: Het platform is de elementaire kern. Het laat de status van de Shopware 6 Community Edition zien en is de basis voor alle commerciële edities. Hier is een voorbeeld: Als u de Professional Edition gebruikt, is een blik op de platform roadmap net zo relevant als een blik op de roadmap voor de Professional Edition. Dit komt omdat nieuwe functies van het platform ook in de Professional Edition zijn geïmplementeerd.

Altijd up-to-date dankzij de technische verbinding ⚠️
Zoals gezegd verbergt de nieuwe routekaart ook een technische innovatie. Onze directeur Product (Technology & Experience), Josua Seiler, heeft de herlancering van de roadmap geleid en legt dit als volgt uit:

Grafik_Josua-Seiler_Zitat-860x300_EN

Zoals u ziet is de Shopware Roadmap altijd up-to-date. Dit geldt zowel voor de weergave van de voortgang van de afzonderlijke innovaties als voor fundamentele planningswijzigingen, die we ook in onze Global Product Update zullen communiceren.

Zijn er nog verdere plannen voor de nieuwe roadmap?
We willen het stappenplan in de toekomst nog verder uitbreiden. Dit omvat een extra punt voor elke roadmap. Net als het “Toekomst”-segment van de oude roadmap is deze bedoeld als een soort “Coming soon”. Het zal een opsomming geven van innovaties die nog geen vaste implementatiedatum hebben, maar die nog wel op onze radar staan en binnenkort aan het stappenplan zullen worden toegevoegd. Op deze manier kan de gemeenschap zich er in een vroeg stadium op voorbereiden.

Samengevat: Een transparant overzicht voor de community
Openheid is een van onze kernwaarden. Daarom willen we dat de Shopware roadmap een nog transparanter en actueler overzicht biedt voor onze community.

Samengevat heeft de nieuwe roadmap het volgende veranderd:

Nieuwe onderverdelingen en aanvullende roadmaps, bijvoorbeeld Shopware PWA en Shopware Starter
Live informatie: De routekaart wordt automatisch en direct bijgewerkt
Nieuw ontwerp, legenda en kleurdifferentiatie voor een beter overzicht
5-maandenoverzicht
Live voortgangsweergave voor elke afzonderlijke innovatie die al wordt uitgevoerd
Mijlpalen zoals geplande releases kunnen worden gezien op de top van elke roadmap als een paarse raket icoon