Typo3 hosting

Wat is TYPO3-hosting?

Wilt u een contentmanagementsysteem (CMS) met veel functies en weinig gedoe? Misschien wil je TYPO3 proberen. Ideaal voor zakelijke websites, websites met ingewikkelde structuren of veel gegevens, of meertalige websites. TYPO3 is een van de top CMS’s op internet.

typo3

Wat is TYPO3?

Laat je niet misleiden door de naam: TYPO3 is geen spellingcontrole of tekstverwerker, maar een PHP-gebaseerd inhoudbeheersysteem.

De meeste websites gebruiken een soort softwaretoepassing om hun inhoud te publiceren, te bewerken en te beheren. Dit type applicatie wordt een content management-systeem (CMS) genoemd. CMS’s maken het beheren van een website veel eenvoudiger en efficiënter dan het handmatig coderen van elke pagina van een statische website .

Hoewel de keuze om al dan niet een CMS te gebruiken vrij duidelijk is, is welk CMS te gebruiken een andere vraag is. Er zijn letterlijk honderden verschillende content management-systemen, elk met hun verschillende functies, evenals voors en tegens.

Net als veel populaire CMS’s is TYPO3 open-source, gratis en gebaseerd op de scriptingtaal PHP. Het werd voor het eerst ontwikkeld in 1997 en is een van de vier populairste CMS’s samen met WordPress, Drupal en Joomla.

TYPO3 is veel populairder in Europa, met name Duitstalige landen, dan in de Verenigde Staten, dus wees niet verbaasd als je er nog nooit van hebt gehoord als Amerikaan.

Is TYPO3 geschikt voor jouw site?

Ondanks de populariteit van WordPress en andere CMS’s, hebben ze allemaal hun voor- en nadelen. WordPress is misschien een ideale oplossing voor veel webmasters, maar het heeft ook zijn gebreken en beperkingen. WordPress begon als een blogplatform en hoewel het zijn functies heeft uitgebreid tot een krachtig CMS, is het ideaal voor blog- of nieuwssites.

Veel grote websites, waaronder WWF, Sony Entertainment, American Express, Greenpeace gebruiken TYPO3 om hun website-inhoud te beheren.

TYPO3 is misschien wel het juiste CMS voor u als uw website …

Heeft een gecompliceerde structuur of veel gegevens TYPO3 heeft onbeperkte uitbreidingsmogelijkheden voor het beheren van allerlei soorten websites.

Moet groter worden in de toekomst TYPO3 heeft een schaalbare architectuur en kan ook worden gebruikt voor kleinere sites.

Is een bedrijfs- of bedrijfswebsite of intranet TYPO3 zichzelf aan als een bedrijfsniveau CMS.

Heeft veel gebruikers die verschillende machtigingsniveaus vereisen Voor inhoudbeheerders en sitebeheerders biedt TYPO3 de mogelijkheid om gedetailleerde machtigingen in te stellen om werk te beheren dat wordt bijgedragen door zowel individuele gebruikers als groepen.

Heeft inhoud in meerdere talen het ingebouwde lokalisatiesysteem dat ideaal is voor het publiceren van inhoud in meerdere talen.

Is een van de vele websites die u binnen één CMS wilt beheren. Met één TYPO3-installatie kunt u meerdere websites beheren vanaf één locatie, inclusief het delen van extensies, inhoud en gebruikers.

Waarschijnlijk een van de beste functies van TYPO3 is dat het functies en mogelijkheden biedt die het nuttig en aantrekkelijk maken voor verschillende soorten gebruikers. U hoeft PHP niet te leren om uw site uit te breiden en functies, modules en extensies toe te voegen.

De intuïtieve gebruikersinterface maakt het gemakkelijk om sites te beheren die op TYPO3 worden uitgevoerd. En als u vastloopt, heeft TYPO3 een grote community en uitgebreide documentatie beschikbaar om u te helpen eventuele problemen op te lossen.

Inhoud bewerken met de TYPO3-editor

TYPO3’s gebruikersvriendelijke interface is een zegen voor zowel redacteurs als auteurs. Het biedt een rich-text-editor met verschillende handige functies en opmaakopties die het vaakst te vinden zijn in standaard WYSIWYG -bewerkers (What You See is what you get). De interface wordt bijna gepresenteerd als die van een tekstverwerkingsprogramma zoals Microsoft Word, wat zorgt voor een comfortabele en vertrouwde schrijfomgeving.

U kunt de editor ook gebruiken om eenvoudig multimedia-inhoud zoals video’s en afbeeldingen te integreren.

Het inhoudinvoersysteem biedt ook interne berichtenuitwisseling en eenvoudige samenwerking tussen makers van inhoud en editors.