Uw onderneming te koop zetten?

Wanneer u al vele jaren een ondernemer bent geweest of een mooie startup heeft kan het moment aangebroken zijn om het bedrijf te verkopen. Voor veel ondernemers is het een eenmalige gebeurtenis. Het bedrijf wordt door veel ondernemers gezien als het potje voor een mooie oude dag. Het biedt hen de mogelijkheid om goed met pensioen te gaan. Natuurlijk worden bedrijven niet alleen op de pensioengerechtigde leeftijd (of kort daarvoor) verkocht. Bedrijven worden om vele verschillende redenen verkocht. Het kan vrijwillig zijn en verwacht, maar soms ook compleet onverwacht. Het bedrijf moet opeens verkocht worden om veranderende marktomstandigheden, het wegvallen van toeleveranciers, gezondheidsredenen of een acute drang naar geld.

Bedrijven te koop

Waarom uw onderneming te koop zetten?

Er zijn uiteenlopende redenen waarom een ondernemer zijn bedrijf te koop zet. Het kan zijn om een nieuwe uitdaging aan te gaan, om met pensioen te gaan, om te emigreren, geld vrij te maken voor andere zaken of om bijvoorbeeld meer rust te krijgen. Meer rust door minder te werken. Meer rust door geen druk meer te voelen van klanten, leveranciers, nota’s en andere zaken bij het ondernemen. Het kan heel bevrijdend voelen om uw bedrijf te verkopen. Het is prettig om het bedrijf dan te verkopen.

Wat is belangrijk waar u uw onderneming te koop zet?

Het is belangrijk om een duidelijk verkoopmemorandum te hebben. Zet hier alles in wat wordt overgedragen. Is er personeel? Een bedrijfspand? Moet het pand gehuurd blijven? Wat zijn de verwachtingen van de markt en hoe kan de koper hierop inspelen? Natuurlijk is het ook goed om de prijs goed te onderbouwen. Op die manier is het mogelijk om uw bedrijf voor een goede prijs te verkopen.

Wie helpt u bij de verkoop van uw onderneming?

Natuurlijk is het mogelijk om zelf de verkoop te gaan doen. Het is echter ook mogelijk om het bedrijf door een overname specialist te verkopen. De specialist heeft volop kennis in huis, kan goed onderhandelen en kan het bedrijf op de juiste manier onder de aandacht brengen van de potentiële kopers. Er zijn veel voordelen om een overname specialist in te schakelen. Het is natuurlijk wel zo, dat de specialist een vergoeding rekent.

Het is belangrijk om alle zaken goed op papier te zetten, de prijs correct te bepalen en om u bij de onderhandelingen niet van tafel te laten vegen. Een overname professional kan hier allemaal voor zorgen. Uiteindelijk wordt zijn fee betaald uit de verkoop. Eigenlijk is hun fee een investering in een prettige, snelle en soepele overdracht van uw bedrijf. Een activiteit welke u waarschijnlijk slechts een keer tot een paar keer per leven zult doen en de vakman meerdere keren per maand.

Waar kunt u uw onderneming te koop zetten?

Uw onderneming kunt u te koop zetten via de overname specialist. Ook kunt u het zelf te koop zetten door het aan te bieden op marktplaats, professionele websites waar bedrijven te koop worden aangeboden, LinkedIn en ook op uw eigen website. Het is maar net hoe discreet u de verkoop wilt laten verlopen.

Vuzo is een portaal/specialist op het gebied van bedrijven/ondernemingen te koop. Binnen het portaal heb je de mogelijkheid om een account aan te maken waarin je snel een onderneming te koop kan zetten of kan reageren op de ondernemingen die allemaal te koop staan. Binnen het portaal heb je tevens de mogelijkheid om met experts in contact te komen die jou verder kunnen helpen met de aan of verkoop van je onderneming.